concert reviews 2005

6 agustos 2005 manowar istanbul konseri

gorefest'le manowar arasindaki boslukta eric adams'in bir gun agaran kic kilini gorup de "hmm turkiye'ye gitmenin zamani gelmis" diye dusundugunun geyiklerini yaparken gaz bir sekilde sahneye cikan ve agzimizin payini veren -iyi ki de veren gruba tapinma toreni. joey de maio bir aralik cikip elindeki kagittan seyirciyi selamlamistir. en son soyledigi "sag olun"u anlamak bir kac saniyeye ihtiyac hissettirdiyse de butun gun calismis olmasina degmistir. kendisi ayrica turkiye'yi cok sevdigini, "true metal people"in burda oldugunu soylemistir bir de seyirciden uzatilan bayragi alip opmustur helal olsundur, bayrak konserin devamini bir hoperlor uzerinde gecirmistir. guc sistemindeki ve sesteki bi kac aksaklik haricinde tam gaz baslayan ve biten konsere tanrinin gercekten metal muzigi sevdigini kanitlamak istercesine simsekler fon olmustur -the gods made heavy metal.
grup bisten sonra sahneyi terkedince banttan "the crown and the ring" calmistir, seyirci bir agizdan ona da eslik etti.
efsaneyi yasatan manowar bu konserde ayrica gene geleceklerini, turkce dvd olacagini ve bir sonraki albumde turkce bir sarki yer vereceklerini taahhut etti. yapmadiklari takdirde "hail and kill" esliginde studyolari basilacaktir.
metalin tanrisi dio'dan sonra istanbuldan metalin krallari gecti-ruhumu teslim ettim..
uzerinden kac gun gecerse gecsin etkisini hissettirmeye devam edecek bir anidir.



21 haziran 2005 megadeth istanbul konseri

konserde cektigim fotograflar icin:
http://www.deviantart.com/deviation/19751092/ http://www.deviantart.com/deviation/19751834/ http://www.deviantart.com/deviation/19752795/ http://www.deviantart.com/deviation/19752909/ http://www.deviantart.com/deviation/19761201/
mustaine'in seyircilerden alip sadece bir kac saniye icin actigi ve sonra sahne kenarina aldığı pankartta soyle yazmaktaydi:
in our means there's metal
in our gambits there's is gain
in our decoys there's death
in our thoughts there's thee
rockistanbul 2005 günyesinde gerçekleşen konsere asıl gitme sebebimdir kendisi, bir ara güneşte sıkılırkene abimin eline geçirdigi kalem ile sağımı solumu boyarken kameramanın dibimizde bitmesi ise ayrı bir olaydır saygılar sunarım kendisine.


9 haziran 2005 sebastian bach istanbul konseri

bir onceki konser gibi (bkz: 7 aralik 2004 sebastian bach istanbul konseri) gene koparmistir. in a darkened room eksik kalsa da sebastian seyirciyi saglam yormustur. mimikleri ve sozleriyle istanbul seyircisinden memnun kaldigini acikca "gene" ifade etmistir. baska notlara gececek olursak:
-ikinci on grup -ismini malesef anlayamadim, wild romance imis ama- hatun vokalliydi. vokal gercekten cok saglamdi daha iyi bir sahne hakimiyeti beklesek de kendilerine en yuksek puani verdik -ben ve abim- hazirlanan ve secilen parcalar cok guzeldi ve tam bir on grup performansi sergileyerek seyirciyi bach'a hazirladilar. onlardan sonra banttan calan sarkilar her ne kadar cok guzel olsa da insanlari biraz soguttu ara fazla acilmadan sahneye bach cikmaliydi.
- sahnenin sagindaki winston standindaki hos hatun-allah icin- on grup olsun, banttan calan sarkilar olsun, bach'in kendisi olsun butun sarkilara eslik etti. -kendisini burdan takdir ediyoruz-
- ilk konsere gore bu konser daha bostu 8.30'da bazi seyirciler hala disardaydi. bach'in gelmesine yakin salon dolar gibi oldu on grubu izlemeyenler cok sey kacirdi.
- bach "youth gone wild" oncesinde seyircilere bir yelek gosterdi sirtinda "youth gone wild" yaziyordu "this is a nice jacket you keep it dude" dedi ve geri gonderdi.
- youth gone wild calmadan once gene sahneyi terk etme numarasi yapti -tabi ki yemedik.
- yeni melek gene havasizdi.
- ses duzeni daha iyi olabilirdi.
- "see you next time" -bekliyoruz.
kulak cinlamasi, bel bacak ve bilumum kas agrisina ragmen hala devam ediyor olsa hala orda olunacak konser -di.



17 subat 2005 cake istanbul konseri

konserden pek zevk alamadığımı söylemeliyim, netekim millet kendini dj karşısında, barda pubda zannediyor sahnedeki amcaları sallamaz bir şekilde zıplıyordu. uyan kardeşim barda değilsin konser bu!..

No comments: