concert reviews 1999 & 2003

29 haziran 2003 ronnie james dio konseri

eski dostlarla barisip, dio sahneye cikmadan once konserden cikanlara salak gozuyle baktigimiz, organizasyona hem kufredip hem dio'yu getirdigi icin tesekkur ettigimiz rtnfest'in gorup gorebilecegi en muhtesem muzik ziyafeti. kucucuk bir adamin sahnede nasil devlestiginin, nasil seyirciye hakim oldugunun ve ustunden ne kadar zaman gecerse gecsin etkisini devam ettirip hala ayni heyecani hissettirmesinin insanin aklinin almadigi "ruya miydi" diye sordurtan, tadi damakta kalan "konser". ne varsa eskilerde mi var ne?


29 mayis 1999 overkill istanbul konseri

eskilerin andromeda'si zamaninin ministry'si simdiki spica'da gerceklesen ilk overkill konseri.
kapilarin cok uzun zaman acilmamasi -ne kadar hatirlamiyorum yarim saatten fazla olabilir- uzerine kapi dibindeki seyirciler binanin teneke kaplamasini dovmusler insanlari bina cokucek korkusu kaplamistir -yok canim daha neler-
mekanda ilk once bedava dagitilan buzlar herkesin duruma uyanmasi uzerine dandik buz dolu plastik bardagi zamanin 500 bin lirasina satilmaya baslanmistir-evet bizim yuzumuzden. sahne kati tiklim tiklim millet kolonlardayken ust katlarda artik bunalan insanlar saga sola serilmis konseri uzaktan dinlemistir.
bu arada bir takim insanlar -ay evet biz- gene alt katta olan french kiss isimli odaya tikilmis ve umarsizca konser posterleri uzerine yayilip bira icip arada camdan bakmislardir -sonradan camin disindaki insanlar da tanidik cikmistir o ayri- mekana ne alakasi oldugu bilinmeyen bir kac kiz girip "ilimineysin calio ilimineysin" diye ziplasip -ve cigliklasip- tekrar disari cikmislardir en son odacik "son kalan biralarin parasini odeyecekmis" lafi uzerine bosaltilmistir.
daha sonra bu konserden kaydedilenler boyboy televizyonlarda cesitli basliklarla gosterilmistir. ne konserdi be..

No comments: